Rossi

Rossi is een klein stukje Italië in hartje Leuven. Het interieur van het kleine restaurant is simpel en volks zonder franjes: een minimale open keuken, rood-wit geblokte plastic tafelkleedjes, oude houten stoelen en tafeltjes, wijnflessen op de minitoog. Oude foto’s en affiches vrolijken het geheel wat op en een afgebleekt portret van de maagd Maria kijkt minzaam neer op de aanwezigen. Het is deze eenvoud die ook de charme van het restaurant uitmaakt.

Wij kwamen er terecht op een koude winterse zaterdagmiddag om te lunchen tussen twee boodschappen door.

De kaart van Rossi is beperkt, zeker ‘s middags. Wij konden kiezen uit twee verschillende voor- en hoofdgerechten. De kaart en de gerechten werden ons gebracht door chefkok Felice zelf, die een charmante mengelmoes van Italiaans en Nederlands sprak. Leuk voor Italië liefhebbers die hun Italiaans een beetje willen oefenen. We hadden geen uitzonderlijk grote honger, dus hielden we het elk op een hoofdgerecht met een glaasje water erbij. In plaats van twee aparte flesjes, kregen we een prachtig blauwe literfles Aqua Chiara.

Lang moesten we niet wachten op ons eten, want het was er niet zo druk. Wie ‘s avonds iets wil eten bij Rossi reserveert echter best op voorhand: het restaurant heeft maar plaats voor 30 personen en deze eerlijke Italiaanse keuken is populair in Leuven.

Het eten zelf voldeed aan de verwachtingen: bereid met verse ingrediënten en dat proefde je. Ik genoot van mijn vers gemaakte ravioli met spinazie en ricotta. Het sausje, een combinatie van tomaat en munt, zorgde voor een verrassend frisse toets. Een simpel gerecht dat barstte van de smaak. Mijn vriend was ook heel erg te spreken over zijn varkenskotelet met kastanje en savooikool. Een combinatie die bijzonder goed smaakte. De porties waren wel wat aan de kleine kant. Mensen met grote honger bestellen best een voor- of nagerecht. Maar voor ons was dit net genoeg voor een lichte lunch.

Een klein minpuntje: de afzuiginstallatie is niet sterk genoeg, waardoor de etensgeuren in het kleine restaurant blijven. Die etensgeuren stimuleren de smaakpapillen, maar blijven ook in je kleren hangen.

In totaal kostte deze lunch ons, het water inbegrepen, 34 euro. Een eerlijke prijs voor deze authentieke Italiaanse smaken.

Praktisch
Standonckstraat 2, 3000 Leuven
016 62 48 48
http://www.ristoranterossi.eu

Onze keuze
Ravioli met spinazie en ricotta, munt- en tomatensaus
Varkenskotelet met kastanje en savooikool

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Rossi”

evelyn
(on februari 26th, 2013 at 9:46)

wij zijn hier een maand geleden gaan eten, in het weekend kan je enkel het voorgestelde menu nemen.
voor ons was dit geen enkel probleem.
wel was het soms lang wachten tussen de gangen.
het aperitiefhapje (bruschetta) kwam als ons aperitief op was, maar was wel lekker. Het voorgerecht was een risotto met een kaas, witloof en appel, echt heel erg lekker.
Het hoofdgerecht was polenta met een kabeljauw die opgelegd was.
dit was echt niet te eten! er was iets misgelopen met het recept en de vis was helemaal gepekeld.
als wij de bediening erover aanspraken deden die of er niets aan de hand was en alsof wij de eerste mensen waren die er iets van zeiden. wij waren bij de laatsten van het restaurant die ons hoofdschotel kregen, en omdat wij geen klagers zijn en heel het restaurant hetzelfde voorgeschoteld kreeg, vond ik het iets gepaster als ze op een andere manier hadden gereageerd.
zoiets hadden ze zelfs niet mogen serveren!
het zal nog even duren voor wij teruggaan naar deze plaats.