Lenteconcert van Rotary Club Leuven

Rotary Leuven geeft aan haar traditionele lenteconcert een originele toets door één van de meest geliefde klassiekers, Vivaldi’s “Vier Jaargetijden” te confronteren met Astor Piazzolla’s “Vier Seizoenen van Buenos Aires”: de elegante muzikaliteit van de Italiaanse 18e eeuw versus het zwoele tango ritme uit het moderne Argentinië.

Deze gewaagde en kleurrijke mix van twee tegengestelde muziekstijlen wordt onder de titel “8 SEASONS IN 1 DAY” uitgevoerd door Het Kamerorkest, een uitgebreid strijkorkest gegroeid uit het Collegium Instrumentale Brugense. Het ensemble staat onder de leiding van Marc Bouchkov, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2012. Het programma wordt gepresenteerd Fred Brouwers, jarenlang bekend als muziekcommentator bij VRT/KLARA.

De opbrengst van het concert zal overhandigd worden aan “De Sociale Kruidenier”, een winkelactiviteit specifiek afgestemd op hulpbehoevende doelgroepen uit Leuven. Met de ondersteuning van de projectwerking van deze organisatie die vier winkelpunten opricht over het grondgebied Leuven wil Rotary bijdragen tot de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.

Praktisch
Aula Pieter De Somer
Vrijdag 8 maart 2013, 20:00 uur
Kaarten kosten 35€ en 30 €
Kaarten bestellen via www.rotaryleuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.