COOL presents BRONSWOOD LABELNIGHT

Hou u vast aan de takken van de bomen voor een avond vol toppers. Brownswood Recordings, het label van de Britse eclectische grootmeester Gilles Peterson, organiseert op 13 april een labelnight in Het Depot. Gilles Peterson zelf komt en neemt Mala mee die zijn album ‘Mala in Cuba’ live gaat uitvoeren. Ook LeFtO zal van de partij zijn.

DJ Gilles Peterson is de grote man achter Brownswood Records, het legendarische Talkin’ Loud label en de Worldwide Radio Show. De Britse eclectische grootmeester heeft een liefde voor jazz, funk, soul, dance en experimenteert er maar al te graag mee. Voeg daar nog eens zijn liefde voor Cuba aan toe en het resultaat is zijn project ‘Havana Cultura Remixed’ dat in 2010 gereleased werd. Na die plaat werd zijn passie voor Cuba enkel nog groter. Dat uitte hij in 2011 met ‘Gilles Peterson presents Havana Cultura: The Search Continues’. Datzelfde jaar vroeg hij een van de pioniers van de dubstep, Mala, om naar Cuba te trekken. Het resultaat daarvan is ‘Mala in Cuba’ geworden.
Searching for the perfect beat vat DJ Gilles Peterson in 1 zin samen.

De Brit Mala is een van de pioniers van de dubstep. Gilles Peterson vroeg de Brit om mee te doen aan het ‘Havana Culture: New Cuba Sound’ project, waarbij de dj/producer in Cuba plaats nam tussen traditionele muzikanten. Het resultaat is ‘Mala in Cuba’, Mala’s interpretatie van de Cubaanse muziek. De opnames van deze jamsessies zijn in de Londense studio door een eigenzinnige mix gehaald, waardoor het donkere, diepe en traditionele basgeluid van Mala behouden is gebleven.

Volgens velen terecht beschouwd als de beste DJ van België en ver daarbuiten. Elke week host LeFtO zijn eigen radioshow op Studio Brussel en draait daar onuitgegeven nieuwe singles, waanzinnige remixes en vergeten classics. Als DJ brengt hij van in Amerika tot in Japan de mensen aan het dansen en dat zal op 13.04 niet anders zijn.

Praktisch
Het Depot | Martelarenplein 12
20.00 | €16 – €19
Cultuurkaart KUL: €14 – €16

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.