KU Leuven stelt nieuwe campussen voor met online spel

Hoe ver wil jij gaan voor een KU Leuven-diploma?”. Met deze vraag worden jongeren over heel Vlaanderen vanaf vandaag geconfronteerd. Online, op straat en op café worden scholieren aangespoord om een kijkje te nemen op www.hoeverwiljijgaan.be.

Dit online spel daagt hen uit om zo ver mogelijk te gaan voor een KU Leuven-diploma. Dit kunnen ze doen door te scrollen, en onderweg komen ze langs alle Vlaamse campussen die vanaf september 2013 KU Leuven-opleidingen zullen aanbieden. Zo zien ze dat ze, letterlijk beschouwd, eigenlijk helemaal zo ver niet meer moeten gaan om aan de KU Leuven te kunnen studeren. Een KU Leuven-diploma mag een intellectuele inspanning kosten, maar hoeft in afstand niet steeds ver meer te zijn.

Vanaf academiejaar 2013-2014 vindt er een grote verandering plaats in het Vlaamse hogeronderwijslandschap. De academische hogeschoolopleidingen, uitgezonderd de kunstopleidingen, integreren in de universiteiten en worden universitaire opleidingen. Concreet betekent dit dat vanaf september 2013 KU Leuven in 11 Vlaamse steden opleidingen aanbiedt. Meer informatie op www.kuleuven.be/integratie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.