Partycipation Week over diversiteit en kwaliteit in het onderwijs

De derde editie van de Partycipation Week vindt plaats van 15 tot 22 maart in en rondom Leuven. De week draait om diversiteit en kwaliteit in het onderwijs. Beantwoordt ons onderwijs aan de huidige verwachtingen van een divers publiek? Hoe bieden we kwaliteitsvol onderwijs aan voor iedereen?

De Partycipation Week is een organisatie van de stad Leuven, het OCMW, de provincie, LOKO, de KU Leuven, de Leuvense hogescholen, secundaire scholen en basisscholen. Aan de hand van lezingen, persoonlijke getuigenissen, lunches en ontmoetingen gaan we in Leuven op zoek naar hoe diversiteit een meerwaarde voor het onderwijs kan zijn.

Startdag
De Partycipation Week gaat van start op 15 maart met een studiedag. Frank Furedi leidt de startdag in. Daarna volgt een panelgesprek met academici en studenten over ons onderwijs. Na enkele speeches kunnen de deelnemers genieten van een drankje en de slotfilm van het DisABILITY Filmfestival. Die avond gaat ook het Afrika filmfestival van start.

Een divers aanbod
Tijdens de Partycipation Week bezoeken o.a. lokale beleidsmakers verschillende taalscholen en buurtcentra in Leuven. Hier kunnen zij op een directe manier met leerlingen en ouders in gesprek gaan over onderwijs. In een zevental Leuvense secundaire scholen bespreken studentenambassadeurs met diverse achtergronden hun ervaringen met het onderwijs. Ook studenten kunnen ‘op de koffie’ gaan bij een prof voor wie studeren en onderwijs geen evidentie was, bijvoorbeeld omwille van een persoonlijke situatie.

Je vindt het volledige programma op www.partycipationweek.be.

Kort, maar krachtig
De Partycipation Week wil mensen bewust maken van de normen, organisatie en traditie van ons onderwijs en zo aanzetten tot een verandering en verbetering van het onderwijsbeleid.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.