Disability Filmfestival 2013 – Worlds of difference

Een wereld van verschil. Zo zou je onze hedendaagse maatschappij het best kunnen omschrijven. Een wereld waarin verschillen en verscheidenheid steeds meer een plaats krijgen. Ook handicap wordt steeds meer gelinkt met het tot stand brengen van een nieuwe wereld, een wereld waarin het niet kunnen zien, het niet kunnen lopen of niet kunnen horen vensters openen naar een andere kijk op de werkelijkheid.

Het zijn deze nieuwe en verrassende werelden die centraal zullen staan in de 3de editie van het disABILITY filmfestival. Aan de hand van een vijftal films zal niet alleen worden verkend hoe mensen met een handicap voor zichzelf en de ander een nieuwe wereld tot stand te brengen, maar ook hoe personen met een handicap in andere werelddelen in films worden geportretteerd.

Het festival vindt plaats van 11 tot 15 maart in het Provinciehuis Vlaams-Brabant. Alle films beginnen om 19u met uitzondering van de openingsfilm, The Shower, op maandag 11 maart. Deze begint uitzonderlijk om 18u30. De toegang is voor alle films gratis!

Programma

  • Maandag 11 maart › The Shower
  • Dinsdag 12 maart › Planet of Snail
  • Woensdag 13 maart › What’s eating Gilbert Grape
  • Donderdag 14 maart › De Rouille et d’Os
  • Vrijdag 15 maart › Intouchables

Alle info op http://www.disabilityfilmfestival.be/

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.