Feest van de Filosofie

Op zaterdag 30 maart vindt in Leuven het Feest van de Filosofie plaats. Feest van de Filosofie is hét Vlaamse filosofie-evenement voor een breed publiek. Thema is dit jaar ‘Economie en waarde’.

Het Feest van de Filosofie staat dit jaar volledig in het teken van economie en waarde. Samen met het kapitalisme en het neoliberalisme zijn dit begrippen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Maar wat betekenen ze eigenlijk? En hoe groot is hun invloed? Grootbanken kunnen immers crashen, net zoals het klimaat of de internationale verdragen, die we onaantastbaar waanden. Wat zijn we nog waard midden het geweld van crashende systemen? Vormt een crisis een kans om alles te herdenken? Het Feest van de Filosofie nodigt deelnemers uit om mee te zoeken naar een oplossing, door eigen visies af te toetsen in een van de vele lezingen en workshops. Samen met gerenommeerde filosofen als Paul Verhaeghe, Paul De Grauwe, Joris Luyendijk, Bas Haring en Tom Hodgkinson.

De openingslezing om 13.30 uur in 30CC/Schouwburg wordt verzorgd door Giorgio Agamben, één van de meest invloedrijke filosofen van de afgelopen decennia.
Het Kunstencentrum STUK is vanaf 16 uur het toneel voor een divers namiddag- en avondprogramma met workshops, muziek-, film- en theatervoorstellingen. Voor de liefhebbers is er een filosofische stadswandeling en voor de jongsten een sessie filosoferen met kinderen.

Tickets en meer info: www.feestvandefilosofie.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.