18e editie van het Afrika filmfestival

Van 15 tot 30 maart 2013 vindt de achttiende editie van het Afrika Filmfestival plaats. De openingsfilm van het festival, LA PIROGUE (Moussa Touré, Senegal), wordt vertoond op vrijdag 15 maart om 20 uur in Kinepolis Leuven. Meer dan 80 films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht. Het festival biedt intussen meer dan film en plaatst zich in een bredere culturele context.

Het Afrika Filmfestival (AFF) is opgericht in 1996 n.a.v. ‘VIERKANT VOOR AFRIKA’, een nationaal project in Leuven rond Afrika. Nadien groeide het festival uit tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa, met als missie ‘meer Afrikaanse films in de bioscopen en andere media’. Tevens wil het AFF het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten. Van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers.

In samenwerking met de KU Leuven start het AFF op donderdag 14 maart met een modeshow. De UMOJA FASHION SHOW is een initiatief van Leuvense studenten die de grotere diversiteit viert met mode, film en kunst. In Swahili betekent Umoja ‘samenhorigheid'; meteen ook het overkoepelende thema van deze samenwerking tussen het Afrika Filmfestival, de KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant. Door Afrika geïnspireerde ontwerpers en merken, internationale modellen en entertainers uit de wereld van muziek en theater nodigen uit op een onvergetelijk event.

Surf naar http://www.afrikafilmfestival.be voor meer informatie.


Trailer van Lo Pirogue

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.