Filmvoorstelling Willemsfonds Leuven ism Afrikafilmfestival

Op 23 maart organiseert het Willemsfonds Leuven samen met het Afrikafilmfestival in Kinepolis de filmvoorstelling “Les femmes du bus 678″.

Deze Egyptische film, ook wel bekend onder de naam Caïro 678, gaat over het steeds maar toenemend aantal seksuele aanrandingen van vrouwen. Het is de krachtige debuutfilm van regisseur Mohamed Diab en is geïnspireerd op het eerste proces in Egypte tegen aanranding, in 2008. De film vertelt het verhaal van drie vrouwen met een totaal verschillende achtergrond. Alle drie hebben ze te maken gekregen met seksuele intimidatie. Ze zijn gefrustreerd door de lauwe reactie van de overheid en politie op hun klachten en gaan op zoek naar rechtvaardigheid.

De film toont aan dat geen enkele vrouw ter wereld, ongeacht hun afkomst en achtergrond, aan de gruwel van seksuele intimidatie ontsnapt maar er door de officiële instanties, jammer genoeg, nog vaak op verschillende manieren op gereageerd wordt.

Les femmes du bus 678 sluit, tot slot, nauw aan bij onze eigen actualiteit, met name bij de recente documentaire “Femme de la rue” van cineaste Sofie Peeters over de intimidatie van vrouwen in Brussel.

De film is Nederlands ondertiteld. Tickets kosten 4 euro en kunnen besteld worden via willemsfondsleuven@gmail.com of 0497/81.81.00.

Leven in Leuven mag vijf duotickets weggeven voor deze film. De vijf eerste personen die ons via het contactformulier contacteren gaan een interessante filmavond tegemoet.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.