Expo Aglaia Konrad in STUK

Van 28 maart tot 12 mei 2013 loopt in de STUK Expozaal een fototentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenares Aglaia Konrad.

De in Brussel wonende kunstenares Aglaia Konrad (°1960, Salzburg) weet sinds vele jaren aan de term ‘architectuurfotografie’ een nieuwe dimensie te geven door haar beelden in een ruimtelijke context te integreren. Ze verruimt steeds de conventionele presentatievormen van de fotografie, die door haar benadering plots een fysieke kwaliteit toegemeten krijgt. In deze tentoonstelling construeert Konrad een ruimtevullende zigzag door de expozaal lopende wand waarop ze verschillende thematisch gegroepeerde beelden aanbrengt. Met monumentale wandvullende afdrukken van verschillende ruimtelijke omstandigheden verleent ze een net niet illusionistisch karakter aan één van de kernbegrippen in haar werk: sculpturale architectuur. Voor haar tentoonstellingen en boeken put Konrad meestal uit haar enorm archief aan beelden gemaakt in uiteenlopende bijzondere steden en plaatsen. De immateriële realiteit van de beelden valt veelal samen met de materiële realiteit van de tentoonstellingsruimte. Het werk op zich is geen ‘architectuur’ en ook geen ‘sculptuur’. Het is een intrigerend en gelaagd visueel oeuvre dat zich in de ruimte ertussen situeert.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 28 maart om 19u.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.