Casa Bollicine

Van onze attente vrienden en mede-auteurs van Leven in Leuven, kregen we een tijd geleden een luxe ontbijtbon cadeau voor Casa Bollicine. Uiteraard stonden we te trappelen om deze bon te verzilveren, want we waren, ondanks eerdere voornemens, nog nooit in deze bed & bistro geweest.

Vorige zaterdag was het dan eindelijk zover. We werden vriendelijk welkom geheten door de twee dames achter de toog en naar een tafeltje achteraan in de zaak begeleid, waar een tiental tafeltjes stonden in een strak zwart-wit interieur.

Het ontbijt startte met een heerlijk glaasje bubbels en daarna werd de ene na de andere lekkernij op tafel gezet: yoghurt, vers fruit, vers sinaasappelsap, brood en koffiekoeken en een uitgebreide keuze aan beleg (verschillende soorten kaas, zelfgemaakte confituur, gerookte zalm en fijne vleeswaren).

Een goed ontbijt is natuurlijk niet compleet zonder een eitje. De vriendelijke dame van Casa Bollicini vroeg beleefd hoe we onze eieren het liefst hadden. Ik bestelde een roerei en mijn vriend een spiegeleitje. Bij de eitjes werd een heerlijk krokant stukje spek geserveerd om het geheel af te maken.

Tijdens de maaltijd kwam de bediening verschillende keren informeren of alles naar wens was. Wij knikten tevreden, terwijl we genoten van al het lekkers dat voor onze neus stond.

Terwijl we ons best deden om dit bijzonder overvloedige ontbijt soldaat te maken, weerklonken uit de muziekinstallatie opvallend veel vrouwelijke muzikanten. Het moge duidelijk zijn dat de dames van Casa Bollicine fans zijn van Adele. ;-)

Een luxe ontbijt bij Casa Bollicine is wat mij betreft alvast een ideale start van de dag. We hebben tot ‘s avonds geen honger meer gehad.

Praktisch
Bed en Bistro Casa Bollicine
Parijsstraat 7, 3000 Leuven
016 848 732
www.casabollicine.be
info@casabollicine.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Casa Bollicine”

Casa Bollicine « Leven in Leuven
(on augustus 24th, 2014 at 19:21)

[…] ochtend hielden we halt bij Casa Bollicine in de sfeervolle Parijsstraat. De rode plantenbakken en verzorgde uitstraling spraken ons meteen […]