25 jaar Wereldfeest – Feest de wereld mee?

Op zaterdag 1 juni vindt in De Bruul de 25ste editie plaats van het Leuvense Wereldfeest. Het belooft een spetterende jubileumeditie te worden, die op muzikaal vlak met bijzondere acts uitpakt. Het feest blijft gratis voor iedereen en start om 13u. De vele duizenden bezoekers kunnen eens te meer genieten van eenmix van wereldmuziek van de bovenste plank, workshops voor jong en oud, een exotische eetmarkt om je vingers af te likken en een boeiende info- en wereldmarkt. De Bruul staat opnieuw voor één dag volledig in het teken van solidariteit, feest en wereldse verbroedering!

De organisatoren van het Wereldfeest zijn trots de hoofdact voor de editie 2013 te kunnen voorstellen: de Malinese zangeres en gitariste Fatoumata Diawara. Zij is momenteel dé ster van de wereldmuziek. Fatoumata heeft het allemaal: een sensuele stem, eigen knappe composities, een stralende présence en een groot danstalent. Kortom, een lust voor oor en oog. Ook de problematiek van haar thuisland Mali, waar momenteel de wapens kletteren, zal niet ontbreken op het Wereldfeest.

Tijdens deze editie wordt ook teruggekeken op de afgelopen 25 jaar. Valt er een positieve verandering te merken wat betreft de thema’s (armoede, honger, discriminatie, vrede, milieu,…) die het Wereldfeest aankaart? Tijdens de voorbije 25 jaar is ons bevolkingsaantal gegroeid van 5 naar 7,5 miljard. Het slopen van het IJzeren Gordijn en de Arabische Lente hebben ons getoond dat het mogelijk is om de politieke kaarten grondig door elkaar te schudden, zonder geweld. Maar soms blijkt de toekomst achteraf minder rooskleurig dan gehoopt. Ondanks de enorme problemen voor mens en milieu, vallen er ook positieve evoluties te noteren: het aantal armen nam af, het gaat vooruit met de alfabetisering en bepaalde ziektes maken minder brokken dan vroeger… De organisatie blijft overtuigd van haar engagement om zich in te zetten voor een betere wereld.

Wij schreven het Wereldfeest alvast in onze agenda en hopen daar veel Leven in Leuven lezers tegen het lijf te lopen!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.