Meer dan 5.000 stemmen voor publieksprijs E-award 2013

Meer dan 5.000 stemmen staan er ondertussen op de teller. De publieksprijs van de E-award 2013 overtreft daarmee opnieuw alle verwachtingen. Door het uitreiken van de E-award poogt de Leuvense vzw LINC sinds 2012 de kracht, de creativiteit en het enthousiasme te tonen van de organisaties die kwetsbare doelgroepen leren omgaan met nieuwe media. Deze projecten proberen elk op hun eigen manier digitale inclusie in Vlaanderen te bevorderen: structureel of projectmatig, in een kleinschalig pilootproject of door grote samenwerkingsverbanden, dichtbij in interactie met de doelgroep of door het opleiden van intermediairen.

Waardering voor e-projecten
In september 2012 schreven 34 projecten zich in voor de tweede E-awardwedstrijd. Uit die 34 zeer diverse kandidaten werden onlangs tien laureaten gekozen die in aanmerking komen voor één van de prijzen. In de categorie ‘publieksprijs’ stemden al 5.000 Vlamingen voor hun favoriete project. Met nog één dag te gaan (stemmen is mogelijk tot maandag 18 maart 2013, 12u ‘s middags) is dat nu al een veel groter succes dan de 3.000 stemmen in 2012. Naast de publieksprijs zijn er ook de juryprijs en de twee eervolle vermeldingen. Dit jaar worden de prijzen uitgereikt door Saskia Van Uffelen, door de EU aangesteld als ‘Digital Champion’ voor ons land. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 maart tijdens de studiedag in het Vlaams parlement ‘The digital society: van digitale geletterdheid tot digitale participatie’ waaraan meer dan 200 mensen uit werkveld, onderzoek en beleid deelnemen.

De studiedag vormt de opwarmer voor de Digitale Week. Van 20 april t.e.m. 26 april 2013 organiseert LINC vzw met diverse lokale en regionale actoren de 8ste editie van de Digitale WeekMomenteel zijn er al bijna 1.000 activiteiten geregistreerd op www.digitaleweek.be.

In aanloop naar de Digitale Week gaat LINC vzw vanaf begin april ook een hele maand lang op zoek naar de ‘Digitaalste gemeente van Vlaanderen’. Door het spelen van diverse games scherpen burgers hun digitale vaardigheden aan en helpen ze hun stad bij het veroveren van de eervolle titel ‘Digitaalste gemeente van Vlaanderen’.

Als sluitstuk wordt tijdens de Digitale Week – van 20 tot en met 26 april – het echte werk geleverd. Dan worden er in heel Vlaanderen en Brussel een 1.000-tal digitale activiteiten georganiseerd door lokale actoren, zoals bibliotheken, sociaal-culturele organisaties, OCMW’s, scholen, opleidingscentra, enzovoort. Deze activiteiten zijn steeds gratis of bijna gratis. Het is dé uitgelezen kans om eens kennis te maken met allerlei nieuwe digitale toepassingen, een vorming te volgen rondsmartphones en tablets of Facebook, een digitale stadswandeling te maken, of digitaal creatief aan de slag te gaan met film, foto en tekst.

Bekijk de activiteiten die in Leuven plaatsvinden tijdens de Digitale Week.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.