Première van de voorstelling Woe door Edit Kaldor

Wat gebeurt er in je lichaam als je mishandeld wordt?
Is het mogelijk om je helemaal in te leven in de ervaring van een ander?
Kan je de ervaring van (kinder)mishandeling überhaupt onder woorden brengen?

In deze première staan drie tieners op scène. Ze staan dicht bij de toeschouwers. Ze zoeken naar woorden… om hun verhaal te vertellen. Ze leiden de toeschouwers door de herinneringen van hun eigen jeugd. Gewone beelden maken meer en meer plaats voor beelden van onmacht en eenzaamheid. Ze roepen emoties en herinneringen op en wisselen ze af met de informatie over wat er gebeurt in het lichaam en in de hersenen bij mishandeling. Langzaam verschuift de aandacht naar verwoede pogingen om de ervaring van kindermishandeling onder woorden te brengen. Hoe dicht kan je bij de ervaring van een ander komen?

Woe is een bijzonder intieme voorstelling over de kracht en beperkingen van inlevingsvermogen en de moed om ver naar binnen te kijken. De première van Woe van Edit Kaldor vindt plaats op 19 en 20 maart om 20.30u in de STUK Soetezaal.

De voorstelling wordt gespeeld in het Engels.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.