De Golden Gate Bridge staat in Leuven

75 leerlingen uit zeven Vlaams-Brabantse scholen nemen deel aan een project van BOS+ om duurzame werkstukken uit hout te maken.
De toekomstige houtbewerkers leren waarom lokaal hout minder belastend is voor het klimaat en waarom hout met een FSC-label (een keurmerk voor duurzaam bosbeheer) beter is voor mens en milieu. Dit geldt eens te meer wanneer het gaat over tropisch hout.

BOS+ is een organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.

De gemaakte werkstukken worden dit jaar voor het eerst tentoongesteld op de beurs Ideaal Wonen in de Brabanthal te Leuven. Er zal een model-passiefhuis te zien zijn, een rond keukenblok, verschillende zitmeubels en een 13 meter lang schaalmodel van de Golden Gate Bridge.

Door hun deelname aan dit project drukken deze scholen hun engagement uit voor een grotere nadruk op duurzaamheid binnen de houtbewerking. De deelnemende scholen zijn: KA Redingenhof Leuven, VTI Leuven, Damiaaninstituut Aarschot, TechnOV Vilvoorde, KTA1 Diest, Don Bosco Halle en GITO Overijse.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.