Boekvoorstelling ‘Zoon’ door Karl Ove Knausgård

Er komt een nieuwe literaire hype op ons af uit het hoge Noorden: de Noor Karl Ove Knausgård. Op vrijdag 22 maart komt hij naar de Bib Leuven om er zijn nieuwste boek Zoon voor te stellen, het derde deel van de Mijn strijd-serie (Min kamp in het Noors).

In zijn thuisland Noorwegen is Karl Ove Knausgård de belangrijkste literaire sensatie van de laatste decennia. Zijn werk stond meer dan dertig weken op de bestsellerlijsten en de publicatie ervan ging gepaard met heel wat controverse: enerzijds vanwege de titelverwijzing naar Hitlers Mein Kampf, anderzijds vanwege de expliciete details uit de levens van zijn vrienden en familie, die hij met naam en toenaam vermeldt.

Intussen vielen ook talloze lezers en recensenten uit Nederland en Vlaanderen voor zijn zesdelige Mijn Strijd-cyclus. De zes romans kunnen los van elkaar worden gelezen of als één geweldig ambitieus project.

Karl Ove Knausgård gaat in gesprek (in het Engels) met Katrien Steyaert (freelance journaliste bij De Standaard en Campuskrant). Hij leest een fragment voor in het Noors (met het Nederlands op scherm) en signeert na afloop.

Boekhandel Paard van Troje verzorgt de boekentafel.

Wil jij er ook bij zijn, reserveer dan snel je ticket.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Boekvoorstelling ‘Zoon’ door Karl Ove Knausgård”

Nadia
(on maart 19th, 2013 at 9:21)

Dankjewel Carolien voor je uitleg. Ik zag gisteren zijn boeken in de etalage van Plato staan en ze vielen mij op. Ik had nog nooit over hem gehoord…

 
Danny
(on maart 21st, 2013 at 9:39)

dag Nadia,

een ware must om te lezen. En om hem te zien …

 
Nadia
(on maart 21st, 2013 at 9:42)

Bedankt Danny, ik zet hem in mijn “to read” lijstje :)