Femma Leuven lanceert naaisalon op 25 maart

Op 25 maart lanceert Femma Leuven in het Wereldcafé Leuven haar naaisalon. Dit unieke concept, bekroond met de prijs voor het sociaal-cultureel werk in Vlaams-Brabant, brengt generaties vrouwen samen om te naaien.

Wat is een naaisalon? Dat is een plek waar iedereen die graag naait, wil leren naaien, vragen heeft over een naaiprojectje, terecht kan om gezellig met andere vrouwen te naaien, maar ook om raad te vragen aan deskundige naaisters met veel ervaring. Het is dus geen cursus. Iedereen die komt, werkt aan haar eigen projectje en op eigen tempo.

Marjan (32):’Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat ik mijn eigen ding kan doen. Ik naai wat ik wil. Dit is geen schoolse les, maar wel een avondje ontspannen en rustig werken aan mijn eerste rokje. Dat komt er thuis gewoonweg niet van. Wanneer ik vastloop, roep ik Ria. Zij helpt me verder en geeft me veel praktische tips. Dit is precies waar ik naar op zoek was.

Met de organisatie van dit naaisalon speelt Femma Leuven in op de huidige naaitrend. Heel veel (jonge) vrouwen willen heel graag leren naaien: om hun kleding te pimpen of originele stukken te maken, om kleertjes voor hun kinderen te maken, om leuke accessoires en hebbedingetjes te maken. In dit naaisalon geven ervaren naaisters hun skills door aan jonge vrouwen: een unieke, intergenerationele activiteit!

Het naaisalon vindt plaats in het Wereldcafé op het Joris Helleputteplein en verwelkomt naaisters elke laatste maandag van de maand vanaf 19.30u.

Praktisch
Wereldcafé (COOP), Joris Helleputteplein, Leuven
maandag 25 maart 2013, vanaf 19.30u.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.