Wereldwaterdag op 22 maart

De Verenigde Naties riepen 22 maart in 1993 uit tot Wereldwaterdag. De lidstaten maken op die dag de waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar. Ze doen dat door evenementen te organiseren en informatie over water te verspreiden. Mos, Protos en Green vzw pikten het initiatief op in Vlaanderen. Ook de stad Leuven draagt een steentje bij.

Mos en Protos roepen de scholen op 22 maart op om deel te nemen aan de ‘The World Walks for Water’. Omdat miljoenen mensen elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te halen, lopen Vlaamse leerlingen en leerkrachten die dag voor één keer ook die afstand met een hoeveelheid water.

Vanuit het scholenmilieuproject, CONDOR, draagt de stad Leuven ook een steentje bij. De Leuvense scholen worden aangemoedigd om deel te nemen aan de ‘The World Walks for Water’. Er zijn een aantal uitgestippelde wandelingen van ca 6 km beschikbaar die allen eindigen of vertrekken op het Martelarenplein. Op het Martelarenplein staat een waterbar. Daar kunnen de deelnemers een herbruikbare beker met water tappen. Zo stappen ze die dag 6 kilometer om een glas water te kunnen tappen!

De stedelijke dienst duurzaam beleid biedt op Wereldwaterdag kannen met kraantjeswater aan in de refter van het stadskantoor. Met een folder en een wedstrijd krijgen de personeelsleden van de stad informatie over het nut van Wereldwaterdag. Ze krijgen ook tips over spaarzaam omspringen met water.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.