Gezocht: studenten voor grootste Belgische waterballonnengevecht

Hopelijk is het binnenkort gedaan met bibberen en beven en kunnen we binnenkort beginnen uitkijken naar de zon en terrasjes. En daarbij hoort verfrissing! Op woensdag 24 april wordt voor de tweede keer “The Big Splash” georganiseerd op het Ladeuzeplein in Leuven. Vorig jaar namen 2500 studenten, gewapend met 150.000 waterballonnen, deel aan dit ultieme waterballonnengevecht. Het team dat hun King of Queen of Cool (de praeses) het droogst kon terugbrengen, won. Dit jaar zullen 13 teams uit heel België het tegen elkaar opnemen. Benieuwd waar de strafste studenten van België zitten. Inschrijven voor deze wedstrijd kan van maandag 18 maart tot vrijdag 5 april.

Succesvollle eerste editie
The Big Splash’ werd vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd. Toen verzamelden 2500 Leuvense studenten op het Ladeuzeplein. In teams van 200 studenten, kreeg elke deelnemer 30 waterballonnen, die de praeses van het andere team moest incasseren. Dit jaar mogen alle Belgische studenten deelnemen. Antwerpen, Gent, Brussel, Luik, … elke stad kan hun strafste studenten afvaardigen voor dit spectaculair ballonnengevecht.

Ballonnen sparen
Vorig jaar was het aantal ballonnen per deelnemer beperkt tot 30. Dit jaar bepaalt het team zelf het aantal waterballonnen waarmee ze de strijd aan gaan. Via team-rooms kunnen de ploegen hun vrienden, familie, medestudenten aansporen om voor hen te supporteren. Hoe vaker het team geliked en geshared wordt, hoe meer ballonnen het team kan verzamelen. Inschrijven kan tot vrijdag 5 april 2013 via http://www.liptonbigsplash.be/. Op vrijdag 5 april worden de teams geselecteerd. De dag zelf kunnen studenten zich nog inschrijven in de niet volledige teams: dit kan tussen 13u en 14u.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.