ITHAKA 21 is geopend

Het beeldende kunstenfestival ITHAKA 21 Monumental opende vandaag de deuren. In het thema van monumentaliteit kan je nog tot 30 maart in het centrum van de stad, in de gebouwen van Cera, genieten van kunst en cultuur. Bezoekers zijn elke dag welkom vanaf 14 uur en dat volledig gratis.

De centrale ruimte voorbij de inkom is omgetoverd tot een gezellige bar en de andere ruimtes zijn ingenomen door de verschillende kunstwerken. De tocht langs de kunstwerken brengt je in de kamers (waaronder de voormalige kluiszaal) van het Helleputtegebouw, de Vlaamse Leergangen en het Hotel d’Eynatten, die nog de sporen dragen van hun vorige levens. Heel boeiend om te ervaren hoe de kunstenaars het thema monumentaliteit geïnterpreteerd hebben in relatie tot deze oude gebouwen met een rijke geschiedenis.

Mijn favoriete werken waren: het zandtapijt van Lulu Cuyvers dat ten onder ging aan de voetstappen van kunstliefhebbers, de prachtige foto’s van Dieter Daemen, de kleurrijke ballonnen van Laurens Mariën die voor onze ogen aan flarden geschoten werden, het fragiele papierkunstwerk van Judith Mertens en de langzaam vervagende foto van de voorgevel van de Vlaamse Leergangen, zonder fixatie chemicaliën op de muur aangebracht door Heleen Peeters.

ITHAKA 21

ITHAKA 21

ITHAKA 21

ITHAKA 21

ITHAKA 21

ITHAKA 21

Naast de expositie van het werk van vijftien kunstenaars, biedt ITHAKA 21 heel wat randanimatie aan voor de bezoekers. Op woensdag 27 maart organiseren studenten Culturele studies vanaf 14 uur workshops rond het thema “Monumental vs. Miniature”. Jonge, getalenteerde artiesten uit verschillende kunstdisciplines zullen live hun minimalistische interpretatie van monumentale kunstwerken delen met het publiek. Donderdag wordt vanaf 20 uur de avond gevuld met een live jazzband en dj’s door Radio Scorpio. Op vrijdagavond 29 maart nodigt ITHAKA house-dj’s uit voor een lichte sfeer. Jam city, Innershades en Bjeor zullen zorgen voor een feestelijke vrijdagavond. Zaterdag 30 maart sluit het beeldende kunstenfestival af met een ‘lazy saturday’ met muziek en rondleidingen door het Leuvens Historisch Genootschap en eentje voor kinderen. Doorheen de tentoonstelling zijn er ook elke dag artistieke en historische rondleidingen die je gratis kan volgen.

Praktisch
ITHAKA 21, open van 27 tot en met 30 maart van 14.00u tot 23.00u in het Helleputtegebouw, de Vlaamse Leergangen en het Hotel d’Eynatten – Muntstraat 3, 3000 Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.