Dijlezonen brengt “Zomeravond Halfelf”

De Dijlezonen wagen zich voor de laatste productie van 2012-2013 aan een speciaal project. In samenwerking met Toneelhuis brengen ze “Zomeravond Halfelf”, een bewerking van “Dix Heures et demie du soir en été” van Marguerite Duras. Het stuk brengt het relaas van een vrouw in crisis en de invloed daarvan op zichzelf en haar omgeving. Het publiek volgt haar zoektocht naar een uitweg en wordt voortdurend geconfronteerd met de vraag wat werkelijk is en wat ingebeeld.

Het verhaal van “Zomeravond Halfelf” brengt de toeschouwer naar Spanje. Maria, het hoofdpersonage, is er op vakantie met haar man en haar vriendin. Maar van een leuke tijd is weinig sprake. Er zijn spanningen in de relatie tussen de drie personages. Maria vermoedt dat haar man een verhouding heeft met haar vriendin. De wanhoop en angst doen haar meer dan ooit toevlucht zoeken in alcohol. Doorheen het stuk deelt Maria haar gevoelens en gedachten over de relatie met haar man en vriendin met het publiek. Hierbij is het niet altijd duidelijk of wat ze zegt en doet werkelijkheid is of het resultaat van hersenspinsels, waan of delirium.

Praktisch
CC Wagehuys – Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
Vrijdag 19 april 2013 om 20 uur
Zaterdag 20 april 2013 om 15 uur
Zaterdag 20 april 2013 om 20 uur

Kaarten bestellen via www.dijlezonen.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.