Natural Strange Days – danscompagnie Lune

Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2013 danst Lune ‘Natural Strange Days’ een nieuwe, verbluffende creatie van Spaanse choreograaf Roberto Olivan. Roberto maakte het stuk in 2001 met zijn eigen compagnie ‘Enclave Dance Company’ en won er zelfs de ‘Prix SACD 2001′ mee. Twaalf jaar later koos hij ervoor dit stuk te her-creëeren met vier dansers van de Leuvense danscompagnie Lune.

In ‘Natural Strange Days’ start Roberto Olivan van de houding die een jonge westerse persoon moet aanpassen aan de maatschappij waarin hij leeft: het consumentisme, de globalisering, de dominantie van technologie, de cultuur van informatie en media, de snelheid die we moeten toepassen in ons leven. In tegenstelling tot dit plaatst Roberto de eenvoud, zijn zoektocht naar pure en simpele dingen, naar leven in harmonie met de natuur. In het eerste deel vormen de vier dansers een heftige en dynamische chaos, experimenterend met gewicht, balans en zwaartekracht. Later breidt de choreografie uit naar rustigere duetten en solo’s. Omdat Roberto in ‘Natural Strange Days’ wil vertrekken vanuit de herinneringen en gevoelens van de dansers en omdat improvisatie geïntegreerd zal worden in de productie, zal de invloed van de dansers zeer belangrijk zijn. Een van de doelstellingen is om iedereen naar hetzelfde niveau te brengen terwijl hun individuele achtergrond zichtbaar blijft. De hedendaagse originele muziekcomposities van de Sloveen Gašper Piano geven de productie een vernieuwende uitstraling. Roeland Pancken staat als technieker van Lune wederom in voor het licht.

Danscompagnie Lune
Lune is de Leuvense hedendaagse danscompagnie van choreografe, dansdocente en danseres Jennifer Regidor. Door reeds langer dan 13 intensieve jaren met danscompagnie Lune te werken, heeft Jennifer haar eigen kwaliteiten als choreografe ten volle kunnen ontdekken en aanscherpen. Met een niet te stuiten passie voor dans, beeld en muziek, brengt ze uiteenlopend werk met een telkens vernieuwende artistieke kwaliteit, maar toch een duidelijke eigen stempel. In ‘Natural Strange Days’ gaat Jennifer na ‘Alter Ego’ weer de scène op. Ook de Finse Linda Kuha en de 2 mannelijke dansers Cliff Pots en Gerrit Deschuyteneer gaan de uitdaging aan met gastchoreograaf Roberto Olivan in de her-creatie van ‘Natural Strange Days’. Met deze voorstelling waait er een nieuwe wind door Lune.

Voorstellingen
30CC De Bib Leuven, toegang via Diestsestraat 49 of Rijschoolstraat 4
Donderdag 11 april 20.00u
Vrijdag 12 april 20.00u
Zaterdag 13 april 15.00u en 20.00u
Tickets te verkrijgen via www.30CC.be of 016 300 900

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.