City Golf Leuven

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld opduiken: mensen die in volle concentratie met een golfclub op het Ladeuzeplein tegen een balletje slaan. City Golf heet dit spel en het is een variant op de klassieke golfsport. Bij de klassieke golfsport tracht men een golfbal met golfclubs in zo weinig mogelijk slagen in een hole te slaan.

Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van Leuven in plaats van op een golfbaan. Deze locaties zijn de holes van het parcours en worden als “must see” locaties in Leuven beschouwd. Deelnemers maken een mooie stadswandeling en maken tegelijkertijd kennis met City Golf.

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. Een standbeeld, zitbank, vlagje, e.d. kunnen fungeren als target. De speler met het
minste aantal slagen is de winnaar.

City Golf is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor studenten, toeristen en inwoners van Leuven.

Golfervaring of een golfvaardigheidsbewijs zijn niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een golfinitiatie. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen.

De essentie van City Golf is om op een ludieke manier Leuven te ontdekken. Het gaat er vooral om de bezoekers iets uniek te laten doen op unieke plaatsen. City Golf wordt met een zachtere golfbal gespeeld, die geen schade kan aanrichten, maar toch nog redelijk ver kan vliegen.

In Leuven zijn er 6 holes beschikbaar, voornamelijk op groene locaties. Het spel neemt ongeveer 2u in beslag. City Golf is op maat en kan enkel op aanvraag gespeeld worden. Alle info op www.city-golf.be .

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.