Bezoek de Maurits Sabbebibliotheek

De Koninklijke Leuvense Gidsenbond verkent op zondag 7 april om 15u de Maurits Sabbebibliotheek en haar omgeving en neemt een kijkje in haar rijke collectie. In dit gebouw, ontworpen door Paul Van Aerschot, huist één van de grootste en rijkste theologische bibliotheken ter wereld.

Als erfgoedbibliotheek bewaart ze ongeveer 200.000 oude drukken (voor 1800): 1200 handschriften, 702 incunabelen, ongeveer 2.000 postincunabelen, ongeveer 7.500 drukken uit de latere zestiende eeuw, ongeveer 60.000 uit de zeventiende en ongeveer 115.000 uit de achttiende eeuw. Naast deze historische preciosa is ook moderne kunst opvallend aanwezig.

Vertrek van het bezoek: Charles Deberiotstraat 26

Meer informatie over deze en andere geleide bezoeken op www.facebook.com/GidsenLeuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.