Leuvense Paasfeesten 2013 – impressie

Ondanks het koude weer op zaterdag was een talrijk publiek afgezakt naar de Grote Markt van Leuven om de voorstelling bij te wonen van de verschillende volksdansgroepen die dit weekend Leuven bezochten. Respect voor de groepen die de kou trotseerden om hun danskunsten te tonen aan de toeschouwers. De groepen waren dit jaar afkomstig uit Nederland, Schotland, Sloveniƫ en Spanje en toonden de traditionele dansen van hun streek, soms met een moderne toets (Holland Express). Carpevento zorgde voor het spektakel met hoog in de lucht vliegende vlaggen.

Na de optredens volgde de al even traditionele paaseierenworp, waarbij de jongsten onder ons zich verdrongen om zoveel mogelijk chocolade-eitjes uit de lucht te plukken. De volwassenen zakten vervolgens af naar het De Layensplein voor een stukje Paaslam.

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Paasfeesten 2013

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.