Lezing Kandinsky

Op donderdag 18 april organiseert het Centrum voor Russische Studies een kennismaking met de artistieke weg die de Russische beeldend kunstenaar Wasily Kandinsky aflegde, een van de grondleggers van de abstracte kunst.

Kandinsky wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste en baanbrekendste kunstenaars van de vroege twintigste eeuw. Zijn zoektocht naar de pure, abstracte vorm, zonder de beperkingen van het toen heersende academisme, heeft de beeldende kunst voor altijd veranderd. Tanja Bogocharova, kunstkenner, kunstenaar en designer, neemt de toehoorder mee naar de inspiratiebronnen en kleurtheorie├źn die deze omwenteling mogelijk maakten. Een ideale manier om je voor te bereiden op een mogelijk bezoek aan de tentoonstelling Kandinsky & Russia te Brussel.

De lezing (in het Nederlands) vindt plaats op donderdag 18 april om 19.00 u in zaal MSI1 01.08, 1e verdieping van het Mgr. Sencie-instituut, Erasmusplein 2, 3000 Leuven. Toegang is gratis. Gelieve je deelname aan te melden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.