Nederlander Koen Frijns wint Brabantgedicht

De Vlaams‐Brabantse zegereeks in de internationale poëziestrijd ‘Brabantgedicht’ werd op zaterdag 16 maart doorbroken. Na vier overwinningen op rij door onze provinciegenoten zorgde de 19‐jarige Koen Frijns uit het Noord‐Brabantse Geldrop voor een frisse kentering. Jong Vlaams‐Brabants dichttalent scherpt nu al de pennen
voor een revanche in 2014.

De wedstrijd ‘Brabantgedicht’ wordt al sinds 2005 georganiseerd in het kader van ‘Gedichtendag’ door cultuurcentrum 30CC en de bibliotheken uit zustersteden Leuven en ’s Hertogenbosch. Ter gelegenheid van de negende editie – en onder de vleugels van de provincie Vlaams‐Brabant – werd de zoektocht naar lokaal talent in een nieuw kleedje gestopt. Met voorrondes in Aarschot, Sint‐Pieters‐Leeuw, Asse en Leuven werd het sterkste viertal in jaren afgevaardigd voor deze sympathieke poëziestrijd tegen een Noord‐Brabants kwartet leeftijdsgenoten.

Zaterdag 16 maart vond een ongemeen boeiende en hoogstaande finale plaats in de StadsBIEB Centrum van Den Bosch. De vijfkoppige jury bekroonde uiteindelijk de 19‐jarige Koen Frijns voor de inhoud en de performance van zijn gedichten.

Met zijn overwinning ontving Koen niet alleen de eretitel en een geldbedrag, maar verwierf hij ook een podiumplaats op het ‘Geen Daden Maar Woorden Festival’ op 11 mei in De Verkadefabriek in ’s Hertogenbosch. Hij zal bovendien ook rondtrekken in Vlaams‐Brabant met de karavaan ‘Weg met Dichters 2014’.

Volgend jaar is er de feestelijke tiende editie van ‘Brabantgedicht’ met een finale in Leuven. Alle jonge Vlaams‐Brabantse dichters (tussen 16 en 30 jaar) mogen de pennen alvast scherpen om de Vlaamse eer te verdedigen en de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.