Het Depot bestaat 10 jaar!

Op 3 april 2003, vandaag exact tien jaar geleden, vond de persconferentie plaats waarin de plannen van ‘werkgroep Het Depot’ voor het eerst uit de doeken gedaan werden. Er ontbrak in Leuven een zaal voor niet-klassieke optredens en het was ondenkbaar dat er geen popcultuur was in een studentenstad als Leuven. Daar hebben de oprichters van Het Depot vanaf die dag verandering in gebracht. In afwachting van een vaste stek vonden de eerste concerten die ‘werkgroep Het Depot’ organiseerde plaats in de Blauwe Kater. Op 22 april vond daar het eerste concert (van Pieter-Jan De Smet) plaats. Op die tien jaar is er ontzettend veel gebeurd. Het Depot zit niet enkel in een prachtig vernieuwd gebouw. De oorspronkelijke doelstelling is hiermee bereikt: “We willen voornamelijk een warme, open muziekclub zijn met een lage drempel voor veel verschillende doelgroepen. Niet enkel voor optredens, maar ook om te werken. We beschikken over repetitielokalen en een audiolab, voor beginnende artiesten die zich nog geen echte studio kunnen veroorloven. Maar ons aanbod bevat ook muzieklessen, bijscholing voor professionals, workshops … Het gaat vrij ver. We willen meer zijn dan enkel een club die optredens verzorgt.” (Mike Naert in Veto)

Tijdens de opendeurdag vorige zaterdag, werd het startschot gegeven voor een maand vol acties om het tienjarig van Het Depot bestaan te vieren. Hou tijdens april ook zeker de Facebookpagina en website goed in de gaten, want er valt heel wat te winnen. Zo worden er 10 x 10 tickets voor concerten dit voorjaar weggeven. Of ben je meer geïnteresseerd in 10 x 10 Stella’s op één van de feestavonden? Misschien kaap je wel een van de 10 te winnen meet & greets weg. Daarnaast is Curieus Vlaams-Brabant ook druk bezig met het maken van een boekje rond 10 jaar Het Depot. Daarin kan je foto’s, anekdotes en feiten van het muziekcentrum over de jaren heen lezen.

Tot slot nog even de sleutelmomenten van 10 jaar Het Depot op een rijtje:

  • april 2003 – september 2005: concerten op diverse locaties
  • september 2005 – maart 2011: Zaal Eden (Martelarenplein)
  • maart 2011 – oktober 2012: tijdelijk onderdak op Kapucijnenvoer
  • november 2012: vernieuwde zaal op het Martelarenplein

De Leven in Leuven redactie wenst Het Depot van harte te feliciteren met deze tiende verjaardag. Dat er nog veel schitterende jaren mogen volgen in het fantastisch vernieuwde gebouw!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.