Speciaal jubileumconcert van Los Callejeros tijdens het Wereldfeest

Op zaterdag 1 juni vindt, zoals eerder aangekondigd, in Park De Bruul de 25ste editie plaats van het Wereldfeest. Speciaal voor die gelegenheid speelt de Leuvense latino-band Los Callejeros een jubileumconcert. Onder de naam ‘Los Callejeros y compadres’ zullen een hele hoop muzikale vrienden van het Wereldfeest de revue passeren. In totaal worden er wel 25 muzikanten op het podium verwacht, die samen borg zullen staan voor meer dan anderhalf uur wereldmuziek met vonken!

Het belooft een groot feest te worden.

Zo zal Los Callejeros ondermeer de ritmische versterking krijgen van perscussieband Lokomotiv, beleven we een tijdelijke heropstanding van de Leuvense wereldmuziekband Sanstilloh en komen de Bolivianen van Kollasuyuñan langs. Zij speelden reeds tijdens één van die eerste edities van het Wereldfeest, nu 25 jaar geleden. Dit jubileumconcert, de verjaardagtaart met 25 kaarsjes zeg maar, start om 18.30u op het hoofdpodium. Na dit concert volgt de internationale afsluiter: de Malinese zangeres en gitariste Fatoumata Diawara.

Frank Mercado, frontman van Los Callejeros: “Het Wereldfeest is al 25 jaar lang de sterkhouder van de wereldmuziek in Leuven. Bovendien is het ook een feest van solidariteit en loop je er mensen uit alle hoeken van de wereld tegen het lijf. Het Wereldfeest past daarom perfect bij de muziek en de spirit van Los Callejeros. We zijn heel blij met dit jubileumconcert en we hebben zeker nog wat verrassingen in petto. Bij deze is dus iedereen uitgenodigd om mee te komen feesten op zaterdag 1 juni in De Bruul en er mee voor te zorgen dat die 25ste editie niet ongemerkt zal voorbijgaan.

David Dessers, coördinator VZW Wereldfeest Leuven: “Het Wereldfeest bestaat 25 jaar. Uiteraard zetten we alle zeilen bij om er een onvergetelijke editie van te maken. Anderzijds is het Wereldfeest nooit alleen maar feest geweest. Solidariteit met het Zuiden, diversiteit hier bij ons en duurzaamheid stonden steevast centraal. Dat blijft zo. En met het thema “Feest de wereld mee?” willen we de aandacht blijven vestigen op wat er misloopt in de wereld. 25 jaar geleden spraken we over de koude oorlog, vandaag liggen we wakker van de opwarming van de aarde. Tijdens die 25 jaar viel de Berlijnse muur, maar kwam er ook een muur bij in Palestina. Ook daarover zal het gaan op 1 juni. Maar natuurlijk gaan we niet vergeten te feesten en daarvoor hebben we met Los Callejeros de perfecte gastband beet!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.