Overwin de zwaartekracht met LEO

Je zal jezelf minstens betrappen op een brede grijns terwijl je zit te kijken naar Circle of Eleven’s Leo. Deze heerlijke show combineert acrobatiek en film en creëert een uniek stukje theater. Na lovende recensies in onder meer The New York Times en een uitgebreide wereldtournee strijkt deze woordeloze voorstelling nu neer in 30CC/Schouwburg.

De getalenteerde soloacrobaat Tobias Wegner speelt de eenzame Leo die in zijn bedompte flatje droomt over een spannendere wereld. Het blijft echter niet bij dromen. Al snel vliegt, zweeft en danst hij als een vrolijke wildeman door het kamertje. Maar natuurlijk tart Wegner de wetten van de zwaartekracht niet daadwerkelijk: Leo is een ode aan onze verbeeldingskracht.

Leo’s wereld wordt op twee intrigerende wijzen getoond: rechts op het toneel zie je Wegner de meest onmogelijke acrobatische toeren uithalen, om links op een filmscherm de acrobaat – gespiegeld – nonchalant door de ruimte te zien huppen. De zwoegende, acrobatische Leo maakt onderdeel uit van de ‘echte’ wereld, terwijl de film onderdeel uitmaakt van Leo’s fantasiewereld. Deze scherpe tegenstelling tussen dat wat geconstrueerd en dat wat verbeeld wordt, maakt van Leo een geestige maar ook bijwijlen gevoelige voorstelling.

Een must voor iedereen die houdt van een ontspannende avond met acrobatie en humor, maar ook de nodige ontroering.

Praktisch
Dinsdag 23 april 2013 20.00 uur
Vanaf 12 jaar
30CC/Schouwburg
info & tickets: www.30CC.be | 016 300 900

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.