Veegacties in mei

De jaarlijkse veegacties zijn dit jaar gepland op dinsdag 7, woensdag 8, dinsdag 14 en woensdag 15 mei 2013. Oorspronkelijk waren de veegacties gepland in maart, maar dat kon niet doorgaan omwille van het slechte weer. Tijdens de veegactie geldt er een parkeerverbod van 3 tot 17 uur. Vergeet dus niet op voorhand je auto te verplaatsen!

Dinsdag 7 mei 2013: regio Wijgmaal, Wilsele, Wilsele Dorp

 • Baron Descampslaan
 • Henricus Wittebolsstraat
 • Stationsstraat
 • Sint-Hadrianusstraat
 • Groeningestraat
 • Leopold Decouxlaan
 • Stadsvest
 • Marguerite Lefèvrelaan
 • Albert Woutersstraat

Woensdag 8 mei 2013: vooral Heverlee, stukje Wilsele

 • Schoonzichtlaan
 • Bornestraat
 • Processiestraat
 • Hertogstraat (vanaf kruispunt Naamsesteenweg tot kruispunt Kerspelstraat)
 • Sparrendreef
 • Nachtegalenstraat
 • Wijngaardlaan
 • Willem Vanden Abeelelaan
 • Pieter De Somerlaan
 • Egenhovenweg
 • Groenveldstraat

Dinsdag 14 mei 2013: Heverlee, grens met Kessel-Lo

 • Waversebaan (vanaf Naamsesteenweg tot kruispunt Leopold III-laan)
 • Herendreef
 • Broekstraat
 • Zwaluwenlaan
 • Mezenlaan
 • Berkenhoflaan
 • Burgemeester Stanislas De Rijcklaan
 • Saffranenbergstraat
 • Kriekenboslaan
 • Armand Thiérylaan
 • Tivolistraat
 • Albert Stainierstraat
 • Vlietstraat
 • Korbeek-Losestraat
 • Koningin Elisabethlaan
 • Philipslaan

Woensdag 15 mei 2013: Heverlee, Korbeek-Lo

 • Kerspelstraat
 • Milseweg
 • Heidelaan
 • Bierbeekstraat
 • Adjudant Harboortstraat
 • Ijzerenpoortstraat
 • Spaanse-Kroonlaan
 • Oudebaan
 • Ziekelingenstraat
 • Boogschuttersstraat
 • Middelweg
 • Eburonenlaan
 • Pater Perquylaan
 • Hertogstraat (vanaf kruispunt Naamsesteenweg tot Waversebaan)
Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Veegacties in mei”

Pierre
(on mei 30th, 2013 at 14:15)

Op zich lijkt de veegactie misschien een goed initiatief. Ik zou echter wel eens willen weten hoeveel auto’s er werden weggesleept. Ik was op bezoek bij mijn vriendin en was daar de avond voordien laat als het al donker was aangekomen. Ik was mij van geen kwaad bewust en had mijn auto geplaatst waar ik hem altijd zet. Op straat voor de deur. Gezien het late uur heeft ook zij er geen aandacht aan gegeven en werd ik dus niet verwittigd. Ik werd ‘s morgens wakker om 6.45 omdat er voor de deur veel lawaai gemaakt werd. Ik kijk door het venster en zie een politiewagen en 2 takelwagens. Ik klop op de venster om te vermijden dat ze de wagen optakelen, wat ook niet gebeurt. Ik loop naar buiten en verplaats de wagen. Enkele weken later krijg ik een rekening in de bus van 120 EUR voor takelwerken. Er zit dan zo’n “vriendelijk” briefje bij met de tekst dat als je niet akkoord bent met de minnelijke schikking het dossier naar de rechtbank gaat wat kostenverhogend werkt. Een ander probleem is dat als je je wagen in een naburige straat hebt geparkeerd en er niet aan denkt om te vragen wanneer de veegactie daar gepland is, je ook daar kan weggesleept worden. De nummerplaten worden wel genoteerd en voor de wagens die geparkeerd stonden voor het plaatsen van de borden worden geen kosten aangerekend, maar je mag wel je auto gaan zoeken. Niet erg netjes allemaal. Als we er vanuit gaan dat dit uiteindelijk een dienst aan de burger moet zijn, denk ik toch dat er andere methodes zijn om de stad proper te houden.

 
Vanderghinste jenny
(on mei 8th, 2014 at 17:30)

Goed initiatief …maar wij wonen in de Zwanenberglaan… En mijn vraag is nu …waarom wordt er nooit in onze straat geveegd?

 
Josiane
(on augustus 4th, 2015 at 11:52)

yep, ook onze wagen weeral weggesleept, in de donker thuisgekomen….verdient goed die acties..