Amerikaans mannenkoor treedt op met Leuvens studentenorkest

Op 2 en 3 mei 2013 treedt het Arenbergorkest, een Leuvens symfonisch studentenorkest, op met de Pitt Men’s Glee Club, een universitair mannenkoor uit Pittsburgh, Pennsylvania. Onder leiding van dirigente Donia Surowiec brengen zij het ‘Requiem in Re klein’ van Luigi Cherubini.

Het ‘Requiem in Re klein’ is een weinig uitgevoerd werk omdat het enkel voor mannenstemmen werd geschreven. Het symfonische Arenbergorkest werd vanuit Pittsburgh, Pennsylvania gecontacteerd om deze unieke samenwerking tot stand te brengen.

Naast het Requiem brengt het Arenbergorkest ook filmmuziek onder leiding van hun dirigente. The Pitt Men’s Glee Club brengt daarnaast een eigen programma met barbersongs en jazzy traditionals.

Dit is voor ons een unieke kans.” zegt voorzitter van het orkest Mathias Diricx. “Niet alleen om een weinig uitgevoerd werk te spelen in zo’n grote bezetting, maar ook om samen te werken en contacten op te bouwen met andere studenten uit de VS. Onze leden zijn dan ook heel enthousiast en kunnen niet wachten om de Amerikaanse koorleden te ontmoeten.

Op 2 mei treden zij op in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven, op 3 mei in de Jezuïtenkerk van Lier, in samenwerking met Kiwanis Twee Neten. Kaarten kunnen besteld worden via www.arenbergorkest.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.