Leuven neemt deel aan recordpoging ‘verluieren met wasbare luiers’

Op zaterdag 20 april doen moeders en vaders van over de hele wereld een poging om het wereldrecord ‘baby’s verluieren met wasbare luiers’ te verbreken. Zo willen ze een overweldigend signaal geven dat herbruikbare luiers de beste keuze zijn: beter voor je baby, beter voor het milieu en voor je portemonnee.

De Real Diaper Association lanceerde in 2011 voor de eerste keer een recordpoging om wasbare luiers meer bekendheid te geven. Maar liefst 5.026 baby’s werden toen tegelijkertijd verluierd op 127 plaatsen, verspreid over 5 landen.

In 2012 werd de recordpoging overgedaan en nam ook ons land deel. 45 Leuvense baby’s werden samen met 3.183 andere baby’s wereldwijd .

Dat kan nog beter in 2013! Om wasbare luiers onder de aandacht te brengen, zet de stad haar schouders onder dit initiatief. Wist je trouwens dat de stad onder bepaalde voorwaarden subsidies geeft voor de aankoop van herbruikbare luiers?

Recordpoging
De Leuvense deelnemers aan de recordpoging verluieren op zaterdag 20 april om 11.00 uur (stipt!) in het Miniemeninstituut, Diestsestraat 163. Wie wilt deelnemen, kan inschrijven op info@doekjesenbroekjes.be . Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.