Leuvens Alumni Orkest concerteert met als thema Hoor’ns!

Het Leuvens Alumni Orkest (LAO) nodigt iedereen van harte uit op haar concerten met als thema HOOR’NS! op zaterdag 4 mei 2013 om 20u15 en zondag 5 mei 2013 om 15u00 in de Aula Pieter de Somer te Leuven (Debériotstraat 24).

Tijdens deze concerten staat de HOORN centraal. Het LAO begint het concert dan ook op gepaste wijze met Webers ouverture tot ‘Der Freischütz’, waarin de componist de hoorns een nieuwe taal doet spreken. Ook Robert Schumann was onder de indruk van de veelzijdige mogelijkheden van de hoorn. Hij schreef ‘Konzertstück’ voor maar liefst vier hoorns en orkest. Het LAO brengt voor u vier vaardige virtuozen samen en kan een beroep doen op het kruim van de Belgische hoornisten: Rik Vercruysse, Ivo Hadermann, Tom Vercruysse en Brenda Mans. Een buitenkans! Tot slot brengt het LAO de ‘vijfde symfonie’ van Tsjaikovski: van kleine naar grote toonaard, van duisternis naar licht, van melancholie over berusting tot vreugde. In het tweede deel van de symfonie klinkt een beroemde, wondermooie hoornsolo, het slotdeel is een indrukwekkende apotheose.

Het volledige programma bestaat uit:

  • Ouverture ‘Der Freischütz’ (C.M. Von Weber)
  • Konzertstück op. 86 voor 4 hoorns en orkest, op. 86 (R. Schumann)

Met 4 solisten: Rik Vercruysse, Ivo Hadermann, Tom Vercruysse en Brenda Mans

  • Symfonie nr. 5 in e, op. 64 (P. Tsjaikovski)

Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Casteleyn en wordt gepesenteerd door VRT-nieuwsanker Wim De Vilder.

Meer info en tickets op www.lao.be of op telefoonnummer 016/32.03.40.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.