Leuvense misdaadauteur Jo Claes signeert

Op zaterdag 20 april van 14u tot 17u signeert Leuvens populairste en bestverkopende auteur Jo Claes zijn nieuwste misdaadroman ‘Getekend vonnis’ bij Standaard Boekhandel Leuven Diestsestraat.

‘Getekend Vonnis’ is ondertussen de zesde thriller van Jo Claes. Na ‘De zaak Torfs’, ‘De blinde vlek’, ‘Dood in december’, ‘Het oog van de naald’ en ‘Tot de dood ons scheidt..’ is dit boek opnieuw goed onderweg een heuse bestseller te worden. Bovendien is Jo Claes met dit boek geselecteerd voor de longlist van de Gouden Strop, een prestigieuze prijs ter bekroning van de beste origineel Nederlandstalige misdaadroman.

Getekend vonnis
Op een tafel in een Leuvens café wordt op een ochtend een studente dood aangetroffen. Het meisje is halfnaakt. Haar schaamhaar is volledig afgeschoren. Door haar tong steekt een tekenpotlood en vlakbij ligt een blad uit een stripalbum waarop een verkrachtingsscène is afgebeeld.

Hoofdinspecteur Thomas Berg heeft nooit eerder zoiets meegemaakt, sterker, de moordenaar heeft hem de plaats delict zelf met de juiste coördinaten per e-mail bezorgd. Een paar dagen later krijgt Berg een soortgelijke mail. Opnieuw vindt de politie een jonge vrouw die in bijna identieke omstandigheden werd verkracht, verminkt en vermoord. En weer ligt er een pagina uit een stripverhaal naast het lijk. Vanaf dat ogenblik verkeert de studentenstad in de greep van de angst. Ook Berg vreest dat in Leuven een volkomen verknipte sadist, ja zelfs een psychopaat rondwaart, vooral als er nog meer slachtoffers vallen …

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.