TEDxLeuven onthult sprekers

TEDxLeuven onthult alle sprekers en hun eigen originele verhaal rond het thema ‘Invent Happiness’. Op 30 april geven zij kleur aan de tweede editie van TEDxLeuven, dat dit jaar plaatsvindt in de Leuvense Stadsschouwburg.

  • Uit de Verenigde Staten brengt psychologe Brenda Wiederhold live een demonstratie van haar – klinisch geteste en goedgekeurde – medische therapie waarbij in een virtuele realiteit post-traumatische stress wordt behandeld, onder andere bij Amerikaanse oorlogsveteranen.
  • De Leuvense professor Emre Yaksi werpt vanuit zijn baanbrekend onderzoek bij Imec een heel nieuw licht op hoe hersenen werken. Neurologische spitstechnologie.
  • Jong ondernemer Martijn Joris startte recent zijn eigen onderneming in 3D printing. Martijn is een voorloper in wat hij noemt de ‘rise of the makers’. Hij voorspelt hoe 3D printing het potentieel in zich heeft om een nieuwe generatie ondernemers te creëren;
  • Psychiater Dirk De Wachter werpt licht op een heel bijzondere paradox. Belgen scoren hoog in peilingen over het geluksgevoel, maar toch zijn we bij de koplopers qua aantal psychiatrische gevallen…

Alle info op www.tedxleuven.com.

TEDxLeuven is ook dit jaar tot het uiterste gegaan om het publiek een erg gevarieerd programma te bieden aan uitdagende en inspirerende sprekers. Het thema geluk – en ongeluk – zal niemand van de aanwezigen onberoerd laten”, stelt curator Bruno Delepierre. “En naast deze line up aan sprekers hebben we ook nog enkele verrassingen in petto voor het publiek.

TED is een Amerikaans sprekersplatform dat navolging krijgt over de hele wereld via de lokale TEDx-events. Sprekers krijgen volgens een vaste format maximaal 18 minuten de tijd om het publiek te inspireren met orginele ideeën in een ‘to-the-point’ presentatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.