Vrijhavens. Over ruimte voor jong cultureel verzet

Welke ruimte hebben jongeren nodig voor hun creatieve manoeuvres? Dat is de kernvraag van de inspiratie- en ontmoetingsdag “Vrijhavens. Over ruimte voor jong cultureel verzet” die op woensdag 29 mei plaatsvindt, met het Openbaar Entrepot voor de Kunsten in Leuven als aanlegsteiger. Vrijhavens is een initiatief van JINT & Vitamine C in samenwerking met Dēmos, de Afdeling Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap en de provincie Vlaams-Brabant. De dag vindt plaats in het kader van de Europese Jeugdweek.

Welke fysieke infrastructuur biedt de ideale broedplaats voor jong talent? Wat is de mentale ruimte die jongeren nodig hebben? Wat is de link tussen jeugdig creatief geweld en entrepreneurschap?
Meren ook de niet-middenklasse jongeren aan in deze vrijhavens? Hoe kan een beleid – van lokaal tot internationaal niveau – hier zinvol op inspelen? En hoe kapen jongeren online spaces voor creatief gebruik?
Tijdens deze dag wordt het thema “jeugdculturele zone” vanuit al deze verschillende invalshoeken bekeken, met breed vizier én met een internationale, grensoverschrijdende blik.

De dag is bedoeld voor iedereen uit de jeugd- en cultuursector die in dit thema geïnteresseerd is. Verwacht je niet aan een klassieke studiedag, maar aan een bruisend en veelzijdig inspiratie- en ontmoetingsmoment met veel ruimte voor discussie en inbreng in kleine groepen, met vele kleine en grote praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen én met verscheidene internationale geestverruimende verhalen.

Woensdag 29 mei, OPEK Leuven. Meer info op www.bruismee.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.