Zaterdag 20 april viert Standaard Boekhandel Jeugdboekenmaand

Zaterdag 20 april viert de Standaard Boekhandel Leuven Diestsestraat voor de tweede zaterdag op rij Jeugdboekenmaand. Je kan je boek laten signeren door Johan Vandevelde en Bart Vermeer of gaan luisteren naar Kolet Janssen of Rachel Frederix.

Van 14.30 tot 15.30 uur: Kolet Janssen leest voor én signeert
De Leuvense jeugdauteur Kolet Janssen stelt haar nieuwe boek ‘Slijmbal, Superman en Soepjurk’ voor; een spannend detectiveverhaal met een heleboel informatie over de ziekte mucoviscidose of taaislijmvliesziekte. Eén van de hoofdpersonages heeft deze ziekte. In de loop van het verhaal komt de lezer er een heleboel over te weten.

In de straat waar Mattis woont, sluipt de laatste tijd regelmatig een jongen van een jaar of twintig rond. Mattis vindt dit nogal verdacht en houdt hem in de gaten. Als er wordt ingebroken in het schuurtje bij het huis van de overburen, raakt de hele buurt verontrust. Mattis en zijn vrienden zijn ervan overtuigd dat de rondzwervende jongen er voor iets tussen zit en ze gaan op onderzoek uit.

Dan wordt Mattis ziek en hij moet twee weken naar het ziekenhuis, voor allerlei testen. Maar ondertussen gaat hij verder met zijn denkwerk en hij wordt op het juiste spoor gezet door een toevallige opmerking van een verpleegster. Zal hij er samen met zijn vrienden in slagen de dader te ontmaskeren?

Van 16.00 tot 17.00 uur: Rachel Frederix leest voor én signeert
Rachel Frederix leest voor uit haar nieuwste prentenboek ‘Het meisje dat geen tranen had'; een verhaal over verdrietig zijn, tevreden zijn, gelukkig zijn. Over een droom die misschien wel werkelijkheid wordt. Een prachtig geillustreerd verhaal om een traantje bij weg te pinken.

Van 15.30 tot 17.00 uur: Johan Vandevelde en Bart Vermeer signeren ‘Nachtwild’
Het lijkt wel alsof een duistere kracht de stad in zijn greep heeft. Het aantal moorden en verdwijningen is op enkele maanden tijd dramatisch toegenomen, en ook op de school van Maikel duiken een paar obscure figuren op. Wie is de mysterieuze Johanna die zich zo afzijdig houdt? Waarom vertelt de nieuwe geschiedenisleraar alleen gruwelverhalen uit de 19de eeuw? En waarom wordt iedereen zo snel verslaafd aan dat nieuwe computerspel? Voor ze het weten belanden Maikel en zijn vrienden in de onderbuik van Brussel, waar ze de strijd moeten aanbinden met een ongekend leger bovennatuurlijke wezens dat de stad in zijn greep heeft.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.