Films de Résistance: Battle in Seattle

Battle in Seattle toont het historische protest in 1999 toen duizenden activisten in massa aankwamen in Seattle, Washington om te protesteren tegen de ministeriële WTO-conferentie. De Wereldhandelsorganisatie wordt door demonstranten beschuldigd bij te dragen tot de verbreding van de sociaal-economische kloof tussen rijk en arm, die ze juist beweert op te lossen, en ook van het verhogen van honger, ziekte en dood in de wereld.

De film volgt verschillende fictieve personages tijdens de vijf dagen dat demonstranten protesteerden in de straten van Seattle tegen de vergadering van de WTO. De film portretteert conflicten tussen de vreedzame demonstranten en een minderheid die vernielingen aanrichtten, vernielingen die juist breed werden uitgesmeerd in de media. Hoewel het protest vreedzaam begon met het doel de WTO-onderhandelingen te stoppen, begon de politie de menigte met traangas te bestoken, en de situatie escaleerde tot regelrechte rellen, en in de uitzonderingstoestand die werd uitgeroepen, werden demonstranten tegen de Seattle Police Department en de nationale garde geviseerd.

David Dessers nam als lid van het Belgisch Sociaal Forum deel aan verschillende Mondiale Sociale Fora, die ontstaan waren uit de andersglobaliseringsbeweging die groeide na het internationale protest in Seattle. Hij kadert de protesten tegen de internationale conferenties en de alternatieve bewegingen die sindsdien het licht zagen.

Praktisch
Woensdag 24 april, 20u
Aula MSI 00.08, Erasmusplein 2, Leuven
Toegang: 1 euro

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.