Colora festival – gratis caféconcerten

Colora festival is een kleinschalig, gezellig en kwaliteitsvol wereldmuziekfestival in Leuven. Na een succesvol zomerprogramma in augustus met een outdoor festivalweekend in De Zevensprong en enkele caféconcerten gaat Colora festival tijdens het jaar verder met initiatieven verspreid over de stad.

Donderdag 2 mei, 21u: Hijaz (Tunesië, Marokko, Portugal, Armenië, België) mediterraan, Arabisch, jazz
Uit de samenwerking tussen de Tunesische oud-speler Moufadhel Adhoum en de Grieks-Belgische pianist Niko Deman ontstond enkele jaren geleden de groep Hijaz. Hun repertoire is gebaseerd op de dialoog tussen de oud en de piano, en resulteert in een Europees-mediterrane sound met sterke verwijzingen naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de westerse jazz.
Met hun tweede cd Chemsi, uitgekomen in 2011, laat de groep een hechte fusie horen tussen verschillende tradities en instrumenten. De cd geraakte dat jaar ook in de top twintig van de World Music Charts Europe. De groep treedt zowel in binnen- als buitenland op, en voor ze deze zomer in de studio kruipen voor de opnames van een derde cd, zijn ze nog eens te horen op Colora festival.

Café Entrepot, Vaartkom 4

Woensdag 8 mei, 20u: Takeifa (Senegal) Afro-pop, reggae, jazz
De Senegalese groep Takeifa (familie Keita) werd opgericht door componist Jac Keita samen met zijn drie broers en zuster. Hun professionele carrière startte in 2006 toen ze naar Dakar trokken. Ze veroverden de hoofdstad, het hele land en uiteindelijk ook de internationale scène waar ze het podium deelden met bekende namen als Femi Kuti, Youssou N’Dour, Salif Keita, Emir Kusturika, Ojos de Brujo, Alpha Blondy,…
De muziek van Takeifa suggereert het slopen van grenzen, de nabijheid tussen culturen en gelijkheid. Hun songs gaan over kinderarmoede, migratie, opvoeding e.d. Ze zingen in verschillende talen (Frans, Engels, Spaans) maar toch hoofdzakelijk in hun moedertaal het Wolof, en hun muziek heeft een unieke Afrikaanse popstijl met ook reggae, jazz en akoestische trekjes.
In mei toert Takeifa door Europa met concerten in o.a. Duitsland en Nederland en passeert ook op Colora festival in het nieuwe Leuvense Wereldcafé.

Wereldcafé, Joris Helleputteplein 2

Vrijdag 17 mei, 22u: Carlos Diaz & Rony Verbiest (Argentinië, België) tango, bossa nova, jazz
Een speciaal en veelzijdig duo brengt tango in bossa nova-stijl en bossa nova in tangostijl, met invloeden van jazz. Zij brengen zowel composities als improvisaties. Het duo combineert graag het timbre van de akoestische gitaar met de gevoelige, melancholische klank van de bandoneon.

café Libertad, Muntstraat 28-30

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.