La Stanza

Na ons bezoekje aan La Stanza Bottega, konden we niet anders dan ook eens het moederrestaurant La Stanza uitproberen. Nu moeten jullie weten dat La Stanza al jaren op mijn verlanglijstje van restaurants staat. Ik ondernam dan ook al ettelijke pogingen om er te reserveren, maar het restaurant was telkens vol. Ditmaal liet ik niets aan het toeval over en reserveerde ik een maand op voorhand voor vier personen.

La Stanza is een typisch Italiaans trattoria, waar de zaakvoerder zelf achter het fornuis staat. La Stanza staat erom bekend verse, zelfgemaakte deegwaren te serveren met die sauzen à la minute bereid worden met verse producten. Eén van de redenen waarom dit restaurant zo populair is.

Het interieur is geschilderd in warme roodtinten en erg gezellig met houten tafeltjes en rode tafelkleedjes. De menukaart is alleszins indrukwekkend. We waren een beetje overdonderd door het uitgebreide aanbod en konden niet kiezen uit al die verrukkelijk klinkende antipasti en pasta’s. We besloten ons te laten verrassen door de chef en bestelden een menu.

We werden bediend door een bijzonder joviale Italiaanse ober die het niet kon laten om grapjes met ons te maken. Erg plezierig. We voelden ons meteen thuis. Om de goede stemming erin te houden, bestelden we een flesje Barbera d’Alba superiore (en daarna nog eentje en nog eentje). De wijn stelde niet teleur en ging vlotjes binnen.

Toen de antipasti geserveerd werden, moesten we wel even slikken. Zo véél! Telkens wanneer we dachten: nu zal het wel de laatste schotel geweest zijn, verscheen er weer iets nieuws op onze tafel. Er was op tafel amper plaats genoeg om al deze lekkernijen een plekje te geven. Wat kregen we te eten: twee borden carpaccio van rundsvlees, een bord pastrami, een bord met een mix van groenten, kazen en Italiaanse vleeswaren en een kom met scampi all’aglio. Alles even lekker! Het was zo veel dat we er met vier personen zelfs niet in slaagden alles op te krijgen, wetende dat er nog een hoofdgerecht en een dessert zouden volgen.

Gelukkig konden we na al deze overdaad even pauzeren om wat plek te maken voor het hoofdgerecht: pasta alle vongole (met venusschelpen en witte wijn) en pasta paolo (verse pasta in een saus van Italiaanse worst met wilde venkelzaadjes en rode peper, spekjes, geklaarde paddestoelen, tomaat en basilicum). Man, man, wat werd er genoten aan ons tafeltje. Ook dit was weer veel te veel, waardoor we tot onze grote spijt een deel moesten terugsturen naar de keuken.

Om eerlijk te zijn, had ik de maaltijd perfect kunnen afsluiten na het hoofdgerecht en wellicht zal ik mij in de toekomst beperken tot enkel een voorgerecht en een hoofdgerecht. De tiramisu ijs was er dan ook een beetje te veel aan voor mij. Gelukkig kon ik het bovenlaagje dat te zeer naar koffie smaakte, kwijt bij mijn tafelgenoten.

Echt een avond om in te kaderen. In La Stanza zien ze ons zeker terug!

Het menu (gemengd voorgerecht, twee soorten pasta en dessert) kostte 34 euro per persoon, exclusief dranken. In totaal betaalden we, drie flessen wijn en twee flessen water inbegrepen 255 euro voor vier personen. Een zeer mooie prijs voor wat we kregen.

Praktisch
Wandelingenstraat 8, 3000 Leuven
016 50 30 66

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “La Stanza”

Een stukje Italië… in Leuven « Leven in Leuven
(on februari 20th, 2015 at 22:45)

[…] dus gingen we – op aanrader van een collega-eetliefhebster – brunchen bij Zoff en dineren bij La Stanza. Twee keer Italië in Leuven, twee keer een ferme meevaller. Voor ons trouwens twee keer een […]