Stadsspel 100 jaar scouts in Leuven!

Scouts en Gidsen Sint-Michiel, de eerste scoutsgroep in Leuven, viert in 2013 zijn 100ste verjaardag. Sint-Michiel behoort daarmee tot een van de oudste scoutsverenigingen van het land. Om deze bijzondere verjaardag in de kijker te zetten sloegen de stad Leuven, het Scouts en Gidsen Museum Leuven en Scouts en Gidsen Sint-Michiel de handen in elkaar. Een groots stadsspel rond “100 jaar scouts in Leuven” is het resultaat van de vruchtbare samenwerking.

Op zaterdag 27 april organiseren de Scouts en Gidsen Sint-Michiel een groots en geweldig authentiek stadsspel, waarbij ze samen met alle andere enthousiaste scoutsjongeren de stad voor één dag overnemen. Spelen, lachen en jezelf amuseren zijn de kernwoorden!

Het verhaal gaat als volgt: in het jaar 2113 is scouts bijna verdwenen. Iedereen is vergeten waar scouts eigenlijk om draaide … De overlevende scoutsgroepen van Leuven reizen terug in de tijd en herontdekken de natuur, knutselen, bosspelen, sjorren en plezier hebben!

Niet alleen de Leuvense scoutsgroepen worden uitgenodigd om mee te doen, ook toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom! Kom dus gerust de scoutssfeer opsnuiven tussen 10.00 en 18.00 uur in de buurt van het Mgr. Ladeuzeplein.

Dirk Vansina, schepen van jeugd: “De jongeren van Scouts en Gidsen Sint-Michiel namen het initiatief om dit geweldige stadsspel te organiseren en tonen dat scouts in Leuven na 100 jaar nog steeds een levendige en leuke manier is om vrienden voor het leven te maken, de natuur ten volle te beleven en te leren samenwerken! 365 scoutsleid(st)ers nemen vandaag in Leuven vrijwillig engagement op om 2.857 scoutsleden zinnige, vormende en plezante namiddagen en kampen te bezorgen.

Waar en wanneer
Alle Leuvense scoutsgroepen worden uitgenodigd om mee te doen. Maar ook toeschouwers zijn van harte welkom! Ga tussen 10.00 en 18.00 uur naar het Mgr. Ladeuzeplein en omgeving!

Scouts vandaag
Ook in 2013 is Scouts in Leuven springlevend. 15 Leuvense scoutsgroepen bewijzen dat scouting durven is, en dat ze absoluut niet uitgeblutst of uitgedoofd zijn. De verschillende groepen die vandaag actief zijn, vind je op www.mijnLeuven.be/100jaarscouts.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.