Basisschool Terbank Heverlee brengt bos naar school met wilgenhutten dorp

Ruim vier op tien kinderen hebben te weinig tijd om buiten te spelen of mogen dat vaak niet van hun ouders. Hierdoor vervreemden kinderen steeds meer van de natuur. Hoewel 3 op 4 kinderen graag meer wil spelen in het bos, doet slechts 1 op 3 kinderen dat effectief. Om de band tussen kinderen en de natuur te versterken en hen opnieuw de weg naar het bos te leren kennen, besloot de basisschool Terbank in Heverlee om samen met de kinderen, ouders en leerkrachten een wilgenhutten dorp te bouwen op de speelplaats als buitenklassen. Deze originele en creatieve activiteit kadert in het educatief project ‘De Boom In’, een initiatief van Tetra Pak®, GoodPlanet en BOS+.

Met het educatief project ‘De Boom In’ geeft Tetra Pak samen met GoodPlanet en BOS+ scholen in Vlaanderen de kans om het bos dichterbij te brengen en de kennis van kinderen over het bos te vergroten. De voorbije twee jaar namen reeds 41 scholen in Vlaanderen deel aan workshops in het kader van ‘De Boom In’. Ook de educatieve website www.deboomin.eu is een groot succes. Leerkrachten en kinderen kunnen hier extra materiaal vinden en zelf downloaden om in en rond het bos te werken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.