Week van duurzame consumptie en (h)eerlijk ontbijt voor scholen

Van 22 tot 26 april 2013 organiseert de stad Leuven de week van duurzame consumptie voor scholen. Tijdens die week moedigt ze scholen aan om acties op touw te zetten rond biologische voeding, fair trade, voedselkilometers en vegetarische voeding.

Via alles wat we kopen en eten hebben we een impact op onze omgeving. Het is belangrijk om kinderen daarvan bewust maken, mogelijkheden aan te reiken om milieu, natuur en klimaat te sparen door te letten op wat we consumeren en aandacht te schenken aan eerlijke handel, Noord-Zuidwerking en sociale duurzaamheid.

De stad biedt de scholen heel wat vormingen en animaties en ondersteunt ze bij het uitwerken van duurzame acties. Secundaire scholen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop van de stad en EVA over de link tussen vegetarische voeding en duurzaamheid. ‘Donderdag veggiedag in de klas’ is een EVA-lessenpakket rond vegetarische voeding voor basisscholen. Kortom, deze projectweek geeft kinderen de kans om op een aangename en speelse manier kennis te maken met duurzame ontwikkeling en te ontdekken dat ieder individu daar kan toe bijdragen.

(H)eerlijk ontbijt
Als afsluiter van de projectweek organiseert de stad voor de deelnemende scholen een bio-ontbijt. Op vrijdag 26 april 2013 kunnen 650 leerlingen uit 13 scholen genieten van een (h)eerlijk, gezond, afvalarm, biologisch en lokaal geteeld ontbijt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.