DOCVILLE 2013 komt eraan!

Van 3 tot 11 mei presenteert het documentaire filmfestival DOCVILLE, voor het 9de jaar op rij, de beste nationale en internationale documentaires van het afgelopen jaar. Alles samen 80 gloednieuwe documentaire films, lang en kort, uit alle uithoeken van de wereld. Een heel aantal films is voor het eerst te zien in ons land. In de nationale competitie zijn er twee wereldpremières. Het festival vindt plaats in 6 zalen op 4 locaties in de Leuvense binnenstad.

Het programma weerspiegelt de diversiteit binnen de documentaire sector en bevat zowel films over actualiteit als intieme portretten, spannende misdaadfilms, geëngageerde aanklachten of filosofische mijmeringen. De rode draad door de veelheid aan onderwerpen is de stijl: DOCVILLE kiest voor films waarin de hand van de regisseur voelbaar is en waarin beeld even belangrijk is als inhoud. Die inhoudelijke keuze wordt het meest weerspiegeld in de competitieve programma’s: de nationale en de internationale selectie en het Weten & Geweten programma, waarin actualiteit, maatschappelijk relevante thema’s, sociaal engagement en nieuwe technologische ontwikkelingen centraal staan. Daarnaast is er ook een uitgebreide selectie Festival Favorites, een reeks films die zich door hun onderwerp, palmares of gewoon door de festivalbuzz in de kijker hebben gewerkt.

M – Museum Leuven is het decor voor een kleine selectie documentaires waarin kunst en kunstenaars centraal staan en dit jaar is er opnieuw plaats voor een programma Muziekdocumentaires. Twee focusprogramma’s dit jaar zijn Outside the Dox, waarin hybride vormen van documentaire auteurscinema zijn onder gebracht en SHIFT-CTRL een reeks films over het internet en zijn bekendste exponenten.

OCVILLE is meer dan enkel films: het is een ontmoetingsmoment voor professionals, het is een plek waar inspiratie wordt opgedaan, waar ideeën worden uitgewisseld, waar kennis en ervaring gedeeld worden. Naast tal van Q&A’s met binnen- en buitenlandse regisseurs, staan er ook een reeks activiteiten voor filmprofessionals op het programma zoals WebDox, een internationale conferentie over de webdocumentaire en een nieuwe editie van de Day of the Doc ism Flanders Doc. De masterclass wordt dit jaar gegeven door de Franse documentairemaker Nicolas Philibert (‘Etre et Avoir’).

Praktisch
Het festival vindt plaats op 4 locaties in Leuven: Kunstencentrum STUK (Cinema ZED, Soetezaal, Labozaal), Museum M, 30CC/Wagehuys en Kinepolis Leuven.
Ticketprijzen: 7€ / 5.5€ reductie
Reservaties en voorverkoop via www.docville.be, www.stuk.be of via STUKonthaal 016/320 320 of ticket@stuk.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.