OPEN M inschrijvingen alvast een groot succes

Van 8 juni tot en met 25 augustus loop in M – Museum Leuven de tweede editie van OPEN M. M en de provincie Vlaams-Brabant geven beeldende kunstenaars in de regio opnieuw de kans om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek in de zalen van het museum. Met 328 inzendingen zijn de inschrijvingen alvast een groot succes.

Begin februari lanceerde M en de Provincie Vlaams-Brabant een oproep aan beeldende kunstenaars in de regio om deel te nemen aan Open M. De inschrijvingen zijn nu afgerond. In totaal werden er 328 dossiers ingezonden. De deelnemers komen uit heel de provincie VlaamsBrabant, van Alsemberg tot Zemst.

Enkele cijfers over de deelnemers:

  • de oudste deelnemer is geboren in 1926, de jongste in 1994
  • quasi evenveel mannen (161) als vrouwen (167) schreven zich in
  • een overgrote meerderheid van de kunstenaars presenteert werk in de schilderkunst of de fotografie.

De komende weken worden de dossiers grondig doorgenomen. Curator Emmanuel Lambion maakt hieruit een persoonlijke selectie en stelt op basis daarvan de OPEN M-tentoonstelling samen. De bekendmaking van de geselecteerde kunstenaars volgt midden mei. Hun werken worden tijdens de zomer getoond in de museumzalen van M: Van 8 juni tot en met 25 augustus.

M presenteert een dynamisch tentoonstellingsprogramma. Het is een platform voor zowel Belgische als buitenlandse kunstenaars of kunststromingen, voor gevestigde namen én voor jong talent. En dit met een verrassende mix van hedendaagse en oude kunst, met tentoonstellingen in diverse groottes, formats en ritmes.

Met OPEN M gaat het museum, samen met de Provincie Vlaams-Brabant, op zoek naar talent dat leeft in de eigen stad en de wijde regio rondom, om ook kunstenaars van hier de kans te bieden hun werk te tonen aan het grote publiek, op een bijzondere locatie.” – Denise Vandevoort, Schepen van cultuur en voorzitter M – Museum Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.