Leuven, hart van het Songfestival

Leuven wordt vrijdagavond het Vlaamse trefpunt voor fans van het Eurovisie Songfestival. Dan vindt er, een kleine drie weken voor het echte Songfestival in het Zweedse Malmö, een Eurosongparty plaats in Key West in de Dirk Boutslaan.

Een van de organisatoren is Jan Demulder (43) uit Herent, die begin mei voor de veertiende keer het Songfestival live zal meemaken. In de eerste jaren was hij gewoon toeschouwer; tegenwoordig werkt hij, als videoproducer, mee aan de officiële website van het Songfestival, Eurovision.tv.

Vorige maand heeft dat Eurovision-YouTubekanaal de 550 miljoenste bezoeker mogen begroeten, en dat sinds de opstart in 2007. Opzet geslaagd. Of hoe een paar Belgen met een camera, een laptop en wat creativiteit een half miljard Europeanen en andere wereldburgers kunnen bereiken.

Tijdens het Songfestival in Moskou heeft de European Broadcasting Union (EBU), de organisator achter de internationale muziekwedstrijd, nog felicitaties gekregen van het campagneteam van Barack Obama, omdat ze er als enige in geslaagd waren het kanaal van de Amerikaanse president in bezoekers te overtreffen.

Praktisch
Colours of Eurovision, Songfestivalparty, vrijdag 26 april om 21 uur, in Key West, Dirk Boutslaan 12 in Leuven. Inkom: 5 euro.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.