Leerkrachten Woudlucht Heverlee werken op 1 mei

Op woensdag 1 mei nemen enkele leerkrachten en therapeuten van Woudlucht Heverlee de verfborstel ter hand. De oude schoolgebouwen van deze school voor buitengewoon onderwijs kunnen immers een likje kleur gebruiken.

Dat Woudlucht via het project ‘scholen van morgen’ een nieuwbouw mag verwachten, is al een tijdje bekend. Hierdoor is er de laatste jaren weinig geïnvesteerd in verfraaiingswerken. De gebouwen dateren immers uit de jaren zeventig en komen nogal grauw over.

Toen duidelijk werd dat de oude gebouwen nog enkele jaren dienst moeten doen, sloegen enkele collega’s de handen in elkaar. Ze kregen van de directies alle vrijheid en een klein budget om erin te vliegen. Woudlucht is immers een toffe school waar heel veel kinderen terecht kunnen. “De oude gebouwen stralen deze positieve sfeer helemaal niet uit”, aldus de collega’s. “Hier zal na 1 mei, dag van de arbeid, verandering in komen!

Op de planning staan volgende werken:

  • De bruine latten tegen de muren in de gang zullen een frisse kleur krijgen en worden voorzien van tekeningen, geïnspireerd op het werk van ‘Keith Haring’.
  • De grijze betonnen palen aan de buitenkant van het gebouw krijgen een frisse kleur.
  • Er wordt een ‘golf’ door alle gangen geschilderd. Hierop mogen de jonge kinderen hun kleurrijke handdruk achterlaten. De leerlingen van de secundaire afdeling geven hun eigen invulling.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.