Leuven blikt terug op een succesvolle digitale week

Apps en keys. Doet het jou ook nog te veel denken aan ‘ene met hesp of ene me keis’? De Digitale Week paste daar met plezier een mouw aan.

Al wie zich toch nog wat op glad ijs voelt als het gaat over social media, smartphones, tablets of computers kon ook dit jaar terecht op de Digitale Week in Leuven. Verschillende Leuvense partners zetten – in kader van dit Vlaams initiatief – activiteiten op poten die de digitale kloof helpen verkleinen.

Een absolute aanrader was de Digitale Beurs en de reeks lezingen die daar rond gepland waren. De beurs alleen al lokte honderden geïnteresseerden die met groot enthousiasme de verschillende infostanden raadpleegden. Wie minstens vier standjes aandeed, maakte overigens kans op een mooie, digitale prijs. Caroline Menten sleepte de hoofdprijs in de wacht, een Google Nexus-tablet en kan zich voortaan dus op eigen houtje verder verdiepen in de digitale wereld.

In totaal konden de 35 Leuvense activiteiten van de Digitale Week 2013 rekenen op heel wat belangstelling. In de Bib Leuven zijn ze alvast tevreden met het resultaat. Diensthoofd publiekswerking Ilse Depré onderstreept het belang van dergelijke initiatieven: “De digitale kloof dreigt niet alleen voor wie wat ouder is, of minder gegoed. Met de snelle ontwikkelingen van de laatste jaren, waaronder de tablets en sociale media, hebben we constant het gevoel om de boot te missen en niet mee te zijn met de laatste trends en tools. Onze infosessies rond digitaal lezen en Twitter konden bijvoorbeeld op heel wat belangstelling rekenen.

Schepen van cultuur Denise Vandevoort sluit zich daar volmondig bij aan en bevestigt de verderzetting van het project: “Ook volgend jaar slaan de Leuvense partners opnieuw de handen in elkaar. We houden vast aan de datum eind april, die kan je alvast noteren in je agenda. Heb je suggesties voor workshops in het
kader van de Digitale Week? Dan zijn die ook welkom via bibliotheek@leuven.be. En verder hou je best de volledig vernieuwde webstek van de bib in de gaten op leuven.bibliotheek.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.