Bleunoir

Toen d’Artagnan verhuisde naar de Naamsestraat, kwam er in de Krakenstraat plek vrij voor een nieuw restaurant. Op 6 juni 2011 opende Bleunoir er de deuren met aan het fornuis Frederic Peeters, voormalig sous-chef van d’Artagnan. Ik reserveerde er een tafeltje voor drie op Goede Vrijdag en keek uit naar mijn eerste kennismaking met dit restaurant.

De schikking van de tafels en de indeling van de ruimtes is grotendeels hetzelfde gebleven als ten tijde van de d’Artagnan. De rustieke en gezellige uitstraling bleef behouden. De aankleding van de muren werd echter drastisch veranderd met grote muurschilderingen en blauwe en zwarte accenten, een verwijzing naar de naam van het restaurant. Het restaurant beschikt ook nog steeds over een goed uitgeruste open keuken, wat zeker vertrouwen wekt in de kwaliteit van de bereidingswijze.

We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een gezellig tafeltje toegewezen achteraan in het restaurant. De menukaart van Bleunoir is niet al te uitgebreid, wat doet vermoeden dat de kok met verse producten werkt, iets waar ik alleen maar voor kan zijn.

Ik ging voor één van de suggesties op het suggestiebord: de wok van asperges, lenteui, kerstomaatjes en gebakken skreifilet. De twee heren in mijn gezelschap kozen eensgezind voor de specialiteit van ‘t huis: de reuze brochette. Bij de brochette bestelden ze een portie kroketten.

Mijn vriend en ik dronken een glaasje cava als aperitief, terwijl onze kameraad het bij non-alcoholische dranken hield. Als appetizer kregen we drie hapjes: een zalmmousse met kabeljauw, eend met witloof en groentensoep. Een kleine verwennerij voor de smaakpapillen.

Al snel werden onze gerechten opgediend. De brochettes van de heren waren inderdaad reusachtig. De brochettes werden hangend aan een smeedijzeren staaf geserveerd, origineel, en handig om het vlees van de ijzeren spit te verwijderen. Mijn vriend had champignon natuur bij zijn brochette besteld en kreeg een grote portie champignons. Ook de peperroomsaus van onze kameraad viel in de smaak. Zelf was ik behoorlijk tevreden met mijn wok met skreifilet, een licht en gezond gerecht dat nog voldoende ruimte overliet voor een dessert. Bij het eten dronken mijn vriend en ik een glaasje wijn.

De heren hadden al snel hun eerste portie kroketten achter de kiezen. De tweede portie liet echter nogal lang op zich wachten waardoor de kroketten arriveerden op een moment dat beide heren aan hun laatste stukje vlees bezig waren. De bediening excuseerde zich voor het te laat serveren van de kroketten. Een foutje dat we graag door de vingers zagen.

Mijn vriend had aan zijn flinke brochette meer dan voldoende en besloot het dessert te skippen en meteen voor een digestief te gaan: een calvados. Onze kameraad en ikzelf lieten ons verleiden door de lokroep van het chocoladebordjes. En boy, daar hadden we geen spijt van. Op een leisteen werd een profiterole met ijs, een chocoladetaartje, chocomousse en een zalige moelleux met fruit geserveerd. Om duimen en vingers bij af te likken, zo lekker!

In totaal kostte deze avond ons 129 euro voor drie personen alle dranken inbegrepen. Ons zien ze hier zeker terug.

Onze keuze
Wok van asperges, lenteui, kerstomaatjes en gebakken skreifilet
Reuze rundsbrochette met peperroomsaus
Reuze rundsbrochette met champignon natuur
Chocolade bordje

Praktisch
Krakenstraat 9-11, 3000 Leuven
016 29 99 51
www.bleunoir.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Bleunoir”

Kat
(on mei 3rd, 2013 at 10:57)

Alleen al voor het dessert zou ik er gaan :-)

 
Obrecht
(on mei 21st, 2013 at 11:48)

Dan hebben wij pech gehad? Hapjes vooraf (die van ‘t huis): frituurhapjes zoals je die in elke supermarkt kan vinden, gewoon in de fritex gegooid, zonder enige garnituur!
Ik koos voor een (duurdere) suggestie: gambas. Drie gamba’s, met wel lekkere kruiden maar voorts nauwelijks iets bij geserveerd, en last but not least: ze waren nog niet gaar. Ook de bediening vond ik nogal amateuristisch: de resterende rode wijn (toch nog redelijk wat) in één glas gieten en dan vragen of er nog een fles mag komen; wat kan je dan zeggen wanneer er nog drie gasten zijn met een quasi leeg glas? Helaas voor hun, maar voor die prijs kan ik beter vinden!

 

Post een reactie